28.07.2015 redakce
Připravte neodolatelný borůvkový štrúdl s mascarpone - delikátní závin z listového těsta plný borůvek v jemném krému patří k sezónním hitům první „domácí štrúdlárny“ v jižních Čechách – café Štrúdl v Českém Krumlově.
Ingredience: kvalitní listové těsto, borůvky, mascarpone, cukr, vejce, šlehačka
Postup: Mascarpone promícháme se žloutky (na 200 g mascarpone 1 žloutek) a cukrem, je důležité míchat opatrně, aby se hmota nesrazila a zůstala krémová. Na závěr přidáme čerstvé borůvky. Při použití mražených je důležité nechat borůvky rozmrznout a vycedit šťávu, tu svaříme s cukrem do konzistence sirupu. Vznikne tak borůvková omáčka, kterou štrůdl při servírování ozdobíme. Takto připravenou směs naneseme na rozválený plát listového těsta, který jsme před tím potřeli rozšlehanými vejci z vnitřní strany, důkladně zavineme, aby směs nevytekla ven, celý závin potřeme opět rozšlehanými vejci a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C 15–20 minut. Závin podáváme s čerstvou šlehačkou a omáčkou z borůvek.
15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...
13.08.2015 | V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.
26.08.2015 | "Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.